Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (2024)

Naar jaarlijkse gewoonte een overzicht van de 10 meest populaire recepten op gerechtenweb. Het was een goed jaar met heel wat innovaties en hits.

Zoals elk jaar starten we het nieuwe jaar op gerechtenweb met een overzicht van het voorbije jaar. In 2019 is er veel verandert en gemoderniseerd. Zo ben ik overgeschakeld op een nieuwe layout, het Receptar thema. Ik hou van dit thema omdat het de foto op een centrale plaats zet, niet onbelangrijk als het over eten gaat. Daarenboven hou ik het ook heel eenvoudig met de focus op het recept, waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Daarnaast ben ik ook begonnen met een gespecialiseerde plugin om de recepten gestructureerd weer te geven. Hiervoor gebruik ik WPRM recipe maker van Bootstrapped ventures. Dit is overigens een Belgische software aanbieder, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is.

Een derde innovatie, meer een experiment eigenlijk, is de activatie van Adshares voor reclame. Vanuit mijn job volg ik nieuwe technologieën zeer actief op. Adshares is een reclame platvorm gebaseerd op Blockchain technologie. De beste manier om het te leren kennen is het op jezelf toe te passen. Het wisselend succes ligt daaraan dat het zich nog zeer sterk in de blockchain en cryptowereld beweegt, en een Nederlandstalige foodblog niet direct veel reclame trekt. Voor geïnteresseerden, hier ligt je kans om goedkoop te adverteren 😉 Voor hulp kan je me altijd aanspreken 🙂

Maar genoeg gezeverd, uiteindelijk zijn jullie hier om lekkere, eenvoudige en verrassende recepten te zien. Hier dan te top 10 uit 2019.

1 Varkensmedaillons gewikkeld in boerenham

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (11)

Deze varkensmedaillons gewikkeld in boerenham met een kruidige curryroomsaus voerden in 2018 al de lijst aan. Het was toen al duidelijk dat dit een evergreen zou worden. Ook in 2019 bleef het met veel voorsprong op kop. Het stond ongetwijfeld op menig feestmenu in de afgelopen dagen.

2. Eenvoudig mascarpone nagerecht

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (12)

Op Gerechtenweb staan vele eenvoudig en verrassende gerechten. Die doen het altijd goed. Dit eenvoudig mascarpone nagerecht met speculaas en koffie snelde in het najaar dan ook vlotjes naar de tweede plaats.

Eenvoudig mascarpone nagerecht met speculaas en koffie

Geen zin om te bakken en toch op zoek naar een supereenvoudig nagerecht? Dit is de gouden tip: een eenvoudig mascarpone nagerecht met speculaas en koffie.

Naar het recept

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (13)

3. Speculaas peren taart

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (14)

Een lekkernij met typisch Belgische ingrediënten op plaats drie. Een taart op basis van Lotus speculaas en peren. Zeer geliefd bij mijn collega’s op het werk.

speculaas peren taart

Deze speculaas peren taart is eenvoudig en verrassend en een typische herfsttaart. De combinatie van speculaas met peren is overheerlijk.

Naar het recept

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (15)

4. Heerlijke citroenpudding mousse

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (16)

Dit heerlijk nagerecht met citroenpudding (lemon curd) en rode vruchten is een van mijn persoonlijke favorieten. Heerlijk fris, eenvoudig en snel klaar zonder veel voorbereiding.

5. Zelfgemaakt vanille ijs zonder ijsmachine

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (17)

Een verrassende vraagstelling verleidt natuurlijk ook veel mensen om toch eens naar het antwoord te gaan zoeken. In dit geval, hoe maak je eenvoudig en lekker ijs zonder ijsmachine? Heel eenvoudig, klik door naar het recept en je vind het verrassend eenvoudige antwoord.

6. Mascarpone mousse met rood fruit

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (18)

2019 was duidelijk het jaar van de nagerechten. Deze mascarpone mousse met rood fruit uit 2018 bleef ook zeer geliefd en haalde dan ook in 2019 een verdiende zesde plaats.

7. Eenvoudige aardappel-eier salade

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (19)

Ook deze eenvoudige aardappel-eier salade uit de zomer van 2018 bleef zeer geliefd tijdens het voorbije jaar. Vooral in de zomerperiode was die bijgerecht zeer geliefd en kon zich daarmee ook gemakkelijk in de top 10 handhaven.

8. Chinees gebakken kip in zoetzure saus

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (20)

Deze Chinees gebakken kip in zoetzure saus heb ik pas eind vorig jaar gepubliceerd. Eenvoudige gerechten met een zoetzure smaak zijn echter zeer geliefd, wat zich dan ook nog in een mooi bezoekersaantal vertaalde.

Chinees gebakken kip in zoetzure saus

Chinees gebakken kip in zoetzure saus is eenvoudig, lekker en snel klaar. Sneller gemaakt dan afgehaald, bovendien lekkerder en gezonder.

Naar het recept

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (21)

9. Eenvoudige appelcake

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (22)

Deze eenvoudige appelcake heb ik in 2017 gepubliceerd en staat nu voor het derde jaar op een rij in de top 10. Na een zesde plaats in 2017 en een tweede plaats in 2018 was 2019 goed voor een negende plaats.

10. Pangasiusfilet in tomaten saffraan saus

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (23)

We zijn de lijst begonnen met een ovenschotel, en we sluiten hem er ook mee af. Ook deze Pangasiusfilet in tomaten saffraan saus haalt voor het tweede jaar op rij de top 10. Na een achtste plaats in 2018 sluit dit recept nu de lijst af.

De Engelstalige versie van alle recepten op gerechtenweb vind je op surprising.recipes.

Gerelateerd

Het beste uit Gerechtenweb in 2019 (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5776

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.